ΝΗΣΟΣ ΝΙΣΥΡΟΣ

Η Νίσυρος είναι ένα νησί με ξεχωριστή ιστορία και μακραίωνη ιστορία. Η ύπαρξή της και η πορεία της στο χρόνο έχει σημαδευτεί από το ηφαίστειο, που για αιώνες σιγόκαιγε στα έγκατα της γης της. Αυτό καθόριζε το πότε και για πόσο καιρό το νησί θα μεγαλουργούσε και αυτό κατέστρεφε σε λίγη μόνο ώρα πολιτισμούς αιώνων. Παρόλα αυτά στη Νίσυρο σώζονται πολλά αξιόλογα μνημεία που φανερώνουν την πλούσια ιστορία του τόπου και εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες του νησιού. Ακόμη και το ίδιο ηφαίστειο – που σήμερα είναι ανενεργό–αποτελεί το σημαντικότερο φυσικό αξιοθέατο της Νισύρου.

Εκείνο που κάνει τη Νίσυρο να ξεχωρίζει είναι οι εναλλαγές των τοπίων της. Η άγρια ομορφιά των μαύρων βράχων δίνει τη θέση της στα καταπράσινα τοπία και οι θαλασσινές εικόνες στους γραφικούς οικισμούς με τα κατάλευκα σπίτια και τα βαμμένα σε έντονους χρωματιστούς παραθυρόφυλλα.

Η Νίσυρος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και τη συναντάμε στο κέντρο περίπου του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων ανάμεσα στην Κω και στη Τήλο.
Είναι ένα από τα μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου και έχει έκταση 41 τ. χλμ. και σχήμα κωνικό. Το μεγαλύτερο τμήμα του εδάφους του νησιού είναι ορεινό και αποτελείται από ηφαιστειακά πετρώματα. Από τις εκρήξεις του ηφαιστείου της – η ύπαρξη του οποίου είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια – δημιουργήθηκε η κοιλάδα του Λακκιού με τους κρατήρες και τα βουνά Προφήτης Ηλίας, Άγιος Ιωάννης και Άγιος Γεώργιος. Επίσης, η Νίσυρος φημίζεται και για τις ιαματικές πηγές της, που είναι γνωστές από την εποχή του Ιπποκράτη.

Σ’ αυτό το νησί του Αιγαίου, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μοναδικές φυσικές και πολιτιστικές διαδρομές. Αν και πολλοί την επισκέπτονται στα πλαίσια μιας ημερήσιας εκδρομής από τη γειτονική Κω, αξίζει να παραμείνετε λίγες μέρες στη Νίσυρο και να δείτε, να θαυμάσετε και να γνωρίσετε το χθες και το σήμερα του τόπου, μέσα από τις επιλογές που σας προσφέρει.

Περιοχές του νησιού:
ΜΑΝΔΡΑΚΙ, ΠΑΛΟΙ, ΕΜΠΟΡΕΙΟΣ, ΝΙΚΙΑ

«Βοτσαλάκι, βοτσαλάκι…»

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, συνεχίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την ιστορία και την προστασία των βοτσαλωτών δαπέδων στα Δωδεκάνησα, μετά την επιτυχημένη δράση στο Καστελόριζο, σας προσκαλεί στον δεύτερο σταθμό για Read more…

Read More »

Αθλητικά μονοπάτια χειμώνας 2021-2022

  Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30/9/2021) αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου στο πρόγραμμα  αθλητικά μονοπάτια.    Το πρόγραμμα σχεδιάζει και υλοποιεί η Εταιρία “Αναγέννηση και Πρόοδος” μέσω της δράσης της εταιρίας ¨Sports Excellence” Read more…

Read More »

Η απόκοσμη ομορφιά της Νισύρου

Σαν ένας κώνος που υψώνεται σχεδόν 700 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας Αντιλαμβάνεστε, φτάνοντας στο νησί, ότι το ηφαίστειο είναι αυτό που το καθορίζει. Πρόκειται για ένα από τα τρία ενεργά ηφαίστεια της χώρας, με τα άλλα δύο να Read more…

Read More »

Ηλεκτρονική Προανάρτηση στοιχείων κτηματολογίου για τα ακίνητα που ανήκουν στους Καλλικρατικούς Δήμους Η.Ν.Κάσου,  Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Λειψών, Λέρου, Καρπάθου, Νισύρου, Τήλου, Χάλκης και Μεγίστης.

Σας ενημερώνουμε ότι  από 28/06/2021 έως 11/08/2021 θα πραγματοποιηθεί στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, η ηλεκτρονική Προανάρτηση της κτηματολογικής βάσης για τις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Καλύμνου, Καρπάθου, Κω και Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν Read more…

Read More »