ΚΑΤΤΑΒΙΑ

Πρόκειται για ένα όμορφο, αγροτικό χωριό με ελάχιστα, παλιά σπιτια και μια γραφική πλατεία. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις του surfing, καθώς είναι το πιο κοντινό χωριό στο Πρασονήσι, οι οποίοι συνήθως μισθώνουν τα ελάχιστα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής. Το χωριό διαθέτει επίσης μερικές ταβέρνες, ενα παντοπωλείο καθώς και ένα καφε-εστιατόριο όπου μπορείτε να απολαύσετε το κολατσιό σας ή ένα ελαφρύ γεύμα. Οι λίγες εξοχικές κατοικίες, διασκορπισμένες γυρω απο το χωριό, το παλιό αεροδρόμιο (που θα δείτε στα αριστερά σας, οδηγώντας προς το Πρασονήσι) και ο εντυπωσιακός δρόμος με τα διάσπαρτα κυπαρίσσια, απέναντι από μια εγκαταλελειμμένη καθολική εκκλησία, αλλά και ο πύργος του ρολογιού στον κεντρικό δρόμο μεταξύ Γενναδίου και Κατταβιάς, όλα καταδεικνύουν το γεγονός οτι η περιοχή αναπτύχθηκε αρχικά υπό ιταλικό καθεστώς.

Θρησκευτικά μνημεία: Άγιος Γεώργιος (17ος αιώνας), Άγιος Μηνάς (19ος αιώνας), Προφήτης Ηλίας (19ος αιώνας), Απόστολος Παύλος (20ος αιώνας), Άγιος Παντελεήμονας (20ος αιώνας), Άγιος Μάρκος (καθολική εκκλησία του 20ού αιώνα)
Η Κατταβιά διοργανώνει το Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου. Το πανηγύρι αυτό ξεκινά την παραμονή και τελειώνει το επόμενο βράδυ. Διοργανώνονται επίσης εορτασμοί για τη Σύλληψη της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

Κάστρο Κατταβιάς

Ένα σημαντικό κάποτε κάστρο κοντά στο νότιο άκρο της Ρόδου από το οποίο σώζονται σήμερα ελάχιστα ερείπια. Σημειωτέον ότι το κάστρο είναι σε ένα λόφο βορειοανατολικά από το σημερινό χωριό Κατταβιά και όχι «εντός του οικισμού» όπως αναφέρει η σχετική Read more…

Read More »

Νότια Ρόδος – Γεωμετρική και Αρχαϊκή Περίοδος

Γύρω στα 1200 π.χ. έφθασαν στο νησί οι Δωριείς. Το 1100 π.χ. διαμορφώθηκαν οι τρεις πόλεις κράτη, η Ιαλυσός, η Κάμειρος και η Λίνδος, που η κάθε μια είχε δική της ανεξάρτητη πολιτική. Η περιοχή του Δήμου Νότιας Ρόδου ανήκε Read more…

Read More »