ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΝΕΩΝ

Με μεγάλο ενθουσιασμό και τιμή σας ανακοινώνουμε την ίδρυση ενός νέου πολιτιστικού, φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού δωδεκανησιακού φορέα με την επωνυμία «Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων»Έδρα του Συλλόγου μας είναι η πόλη του Πειραιά και η Δωδεκανησιακή Εστία (Υψηλάντου 143-145, Πειραιάς).
Σκοπός του Συλλόγου είναι ο συντονισμός των ενεργειών και η διασύνδεση των ανά την οικουμένη Δωδεκανησίων Νέων, η ανάπτυξη της μεταξύ τους ενότητας και αλληλεγγύης, η ανάδειξή και διάδοση του δωδεκανησιακού πολιτισμού, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Νέων Δωδεκανησίων, καθώς και η υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η έρευνα και επίλυση προβλημάτων και η συμβολή μας στην ανάπτυξη των νησιών μας και η συνεργασία με τους θεσμούς και τις εκάστοτε αρμόδιες αρχές. Μέλη μπορούν να γίνουν νέοι & νέες Δωδεκανήσιοι απανταχού της Γης, ηλικίας 18-40 ετών.
Η προσπάθεια ίδρυσης του Σ.Α.Δ.Ν. ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 2018, όταν μετά την παρέλαση για την επέτειο της Εθνικής Επετείου στον Πειραιά, νέοι και νέες από όλα τα Δωδεκάνησα μαζευτήκαμε στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, στην οποία στήθηκε το 1ο Γλέντι Δωδεκανησιακής Νεολαίας. Τη μέρα εκείνη και με γνώμονα την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τα Δωδεκάνησα, προτάθηκε η ίδρυση του Συλλόγου. Από εκείνη την ημέρα και μετά από μεγάλες προσπάθειες συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός ιδρυτικών μελών και έγιναν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη σύσταση του Σ.Α.Δ.Ν. Αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχει τουλάχιστον ένα ιδρυτικό μέλος από κάθε νησί της Δωδεκανήσου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ιδρυτικό μέλος του Αγαθονησίου, ο οποίος ήρθε με το πλοίο μέχρι τον Πειραιά να μας γνωρίσει, να υπογράψει και να επιστρέψει στο νησί.
Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά οι εκλογές ανάδειξης του πρώτου ιστορικού Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων. Στην διαδικασία ψηφοφορίας συμμετείχαν Νέοι και Νέες σχεδόν από το σύνολο των Νήσων της Δωδεκανήσου.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου τα εκλεγμένα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων συνεδρίασαν και αποφάσισαν την κάτωθι σύσταση σε σώμα:
Πρόεδρος: Κασέκας Στέργος (Ρόδος),
Αντιπρόεδρος: Χατζόπουλος Χαράλαμπος (Κάρπαθος)
Γεν.Γραμματέας: Χατζηαντωνίου Γρηγόρης (Κάρπαθος)
Ειδ.Γραμματέας: Μπαριανάκης Μενέλαος (Ρόδος)
Ταμίας: Πέππα Μαρία (Ρόδος)
Μέλη: Μίχα Σοφία (Κάλυμνος), Βλέσσα Θεοδώρα (Νίσυρος), Ελευθεριάδη Πέγκυ, Τζιράρκα Κωνσταντίνα (Κάσος).
Αναπληρωματικά μέλη: Αράπης Αντώνης (Κάσος), Κόκκος Γεώργιος (Τήλος), Θεοφανάκη Βίκυ (Σύμη), Μηνακούλης Αντώνης (Κάσος)

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

Ιστοσελίδα: https://sadn.home.blog/
Facebook page: Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων
Instagram page: SADN
Τηλέφωνα: 6974183873 (Στ.Κασέκας), 6978587811 (Γρ.Χατζηαντωνίου)
Ηλ. Ταχυδρομείο: sapdneon@gmail.com
Διεύθυνση: Υψηλάντου 143-145, Πειραιάς, 185 35

.