ΓΕΝΝΑΔΙ

Το χωριό Γεννάδι βρίσκεται πολύ κοντά στο Πρασονήσι σε απόσταση 63χλμ από το κέντρο της πόλης. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της νότιας Ρόδου.

Πρόκειται για ένα ήσυχο θέρετρο, χτισμένο κοντά στη θάλασσα με έντονο το στοιχείο της παράδοσης. Στενά δρομάκια και μικρά λευκάκαλοδιατηρημένα σπίτια, με κρυφές αυλές, αλλά βίλες και πύργους. Χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής του χωριού είναι τα ψηλά εξωτερικά τείχη των σπιτιών. 

Στο Γεννάδι όμως αυτό που εντυπωσιάζει είναι οι πανέμορφες παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά. Εκεί θα βρείτε διάφορα ξενοδοχεία και βίλες και όλα τα απαραίτητα, από εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφετέριες, σουπερ μάρκετ κα. Οι παραλίες με άμμο ή βότσαλο είναι οργανωμένες, και έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε διάφορα θαλάσσια σπορ. Είναι ιδανική για όσους λατρεύουν το σερφ.

Στην παραλία του Γενναδίου με την ατέλειωτη αμμουδιά και τα μικρά βότσαλα οργανώνονται τα πιο κεφάτα πάρτι της Ρόδου. Καθώς αποτελεί τη συνέχεια της παραλίας Κιοτάρι, το Γεννάδι συνδυάζει δύο διαφορετικούς χαρακτήρες. Από τη μία, είναι η μεγάλη παραλία, όπου υπάρχει πάντα χώρος για να απλώσει ο καθένας την πετσέτα του, με κάποια οργανωμένα τμήματα. Ενώ από την άλλη, υπάρχουν τα κυριακάτικα πάρτι στο New Sundance Beach Bar, το οποίο άνοιξε τον περασμένο χρόνο και άλλαξε την ατμόσφαιρα της παραλίας, φιλοξενώντας DJ’s και προσελκύοντας τη νεολαία του νησιού. Ο κεντρικός δρόμος χωρίζει την παραλία από το χωριό. Κατά μήκος του δρόμου, υπάρχουν ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, μικρά ξενοδοχεία και πολυτελείς κατοικίες εύπορων ντόπιων.

Στο Γεννάδι θα βρείτε την παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και της Αγίας Αναστασίας. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το παλιό ελαιοτριβείο, Το φαράγγι του Μαλά με τους καταρράκτες, τη λιμνοδεξαμενή του Σκολωνίτη και το τεχνητό φράγμα του Γενναδίου με τις μικρές λίμνες από κάτω και τα καταπράσινα δέντρα τριγύρω.

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Παραλία, Παραλίες ελεγχόμενες-ΥΠΕΧΩΔΕ, Εδρα δήμου, Δημοτικό Διαμέρισμα, Γαλάζια σημαία 2002
Ταχ. Κωδικός 85109
Τηλ. +30 22440
Υψόμετρο 30 μέτρα
Γ. Μήκος 27o 55′ 41.66″ E
Γ. Πλάτος 36o 01′ 10.64″ N

Αποστάσεις:
64 Χιλιόμετρα Βορειοανατολικά (ΒΑ) η πρωτεύουσα του νησιού: ΡΟΔΟΣ, Πόλη, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ

Ευρίσκεται στα:
Νοτιοανατολικά (ΝΑ) παράλια του νησιού: ΡΟΔΟΣ, Νησί, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ