ΚΑΜΕΙΡΟΣ ΣΚΑΛΑ

Κάμειρος Σκάλα [Εικόνες]

Η Κάμειρος Σκάλα είναι ένα αλιευτικό καταφύγιο κοντά στο ορεινό χωριό Κρητηνία, στο κέντρο της Ρόδου. Από εκεί αναχωρούν σκάφη για το νησί της Χάλκης. Οι τουρίστες συνήθως κάνουν στάση εδώ για μεσημεριανό γεύμα στις ψαροταβέρνες.

Read More »

Κάμειρος Σκάλα: Το γραφικό ψαροχώρι της Ρόδου!!

Παραλία στη Σκάλα Καμείρου, ΡόδοςΗ παραλία στη Σκάλα Καμείρου, το επίνειο της Κρητηνίας, δεν διαθέτει πλούσια αμμουδιά και άρτια οργάνωση, αλλά έχει καθαρή θάλασσα και αρκετή ησυχία, σε ένα ευρύτερο όμορφο και καταπράσινο περιβάλλον. Βρίσκεται 51 περίπου χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από Read more…

Read More »

Με το “Παναγία Σπηλιανή” από την Κάμειρος Σκάλα της Ρόδου στην Τήλο

Πολλές φορές έχω πει ότι κάποια μικρού μεγέθους πλοία, που συνδέουν τα μικρά ακριτικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου με τα μεγάλα και αναπτυγμένα γειτονικά νησιά, όπως τα Ψαρά με τη Χίο, τη Μήλο με την Κίμωλο, τη Ρόδο Read more…

Read More »

Η Κάμειρος Σκάλα (Τοπική Κοινότητα Κρητηνίας – Δημοτική Ενότητα ΑΤΑΒΥΡΟΥ), ανήκει στον δήμο ΡΟΔΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΡΟΔΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Κάμειρος Σκάλα”. Έδρα του δήμου είναι η Ρόδος και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Νησιών Αιγαίου Πελάγους.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει 66 κατοίκους.