ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΜΑΚΡΗ «Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία του 1821»


5o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΡΟΔΙΩΝ   

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΜΑΚΡΗ    

Την Παρασκευή 20/08/2021 στις 08:00 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Ρόδον» παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μανόλη Μακρή με τίτλο: «Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία του 1821»  

Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 5ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων και των παράλληλων εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.   

Την παρουσίαση έκανε ο συγγραφέας και μέλος του Δ.Σ. της Σ.Γ.Τ.Δ.Δ. Νίκος Κωνσταντινίδης και ο συγγραφέας του βιβλίου και πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, Μανόλης Μακρής.  

Ο συγγραφέας του βιβλίου ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ένωση Δήμων του Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμαρχο Ρόδου, για την χρηματοδότηση της έκδοσης στην ελληνική γλώσσα και τους Ομογενείς της Αμερικής και ιδιαίτερα τους κ.κ. Δημοσθένη Τριανταφύλλου και Μανόλη Κασσώτη, για την μετάφραση και χρηματοδότηση της έκδοσης στην αγγλική γλώσσα, από τον Δημοσθένη Τριανταφύλλου εις μνήμη της αειμνήστου συζύγου της Βαρβάρας.   

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ρόδου Κώστας Ταρασιλιάς, ο πολιτευτής Αντώνης Γιανικουρής. Επίσης χαιρετισμούς έστειλαν: o βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός και οι ομογενείς καθηγητές Δημοσθένης Τριανταφύλλου και Μανόλης Κασσώτης.  

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρευρισκομένων.   

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου, δήλωσε ότι το βιβλίο, θα διανεμηθεί σε όλες τις δημόσιες και σχολικές βιβλιοθήκες των Δωδεκανήσων και η αγγλική έκδοση στους ομογενείς της Αμερικής και του εξωτερικού.   

Η Ομοσπονδία, αιτήθηκε συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου, να συμπεριληφθεί η άγνωστη Δωδεκανησιακή ιστορία στην σχολική ύλη. Το βιβλίο αποτέλεσε την αφορμή. Την πρόταση συμμερίζονται όλοι οι Δωδεκανήσιοι βουλευτές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Φορείς.   

Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από το ΤV ΙΡΙΔΑ και θα προβληθεί από το τηλεοπτικό σταθμό στα Δωδεκάνησα και με σύνδεση με άλλα κανάλια σε όλη την επικράτεια.  

Η εκδήλωση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των Δωδεκανησιακών  Ομοσπονδιών “dodekanisos.com.gr“, για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όσοι δεν είχαν την δυνατότητα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.   

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.   

0 comments on “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΜΑΚΡΗ «Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία του 1821»

Αφήστε μια απάντηση