Αίτημα επέκτασης δρομολογίου αεροπορικής συγκοινωνίας Καρπάθου και Η.Ν. Κάσου προς Ηράκλειο Κρήτης


   Ο Δήμαρχος Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος  και  ο Δήμαρχος Καρπάθου  Γιάννης Νισύριος  λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη παρέμβασής τους στο θέμα της τοπικής  συγκοινωνίας  καθώς φαίνεται ότι οι κάτοικοι των νησιών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε ικανοποιητικό βαθμό   στο ζήτημα της πρόσβαση τους  στο κοντινότερο αστικό κέντρο του Ηρακλείου , καταθέσαν αίτημα επέκτασης του δρομολογίου αεροπορικής  συγκοινωνίας από Ρόδο  Καρπάθο και Η.Ν. Κάσοπρος το  Ηράκλειο Κρήτης . Με κοινή επιστολή  τους  προς  τον  Υπουργό   Μεταφορών  κ΄ Υποδομών  κ. Κωνσταντίνο Α. Καραμανλή, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετριτη, τον Διοικητή Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας  κ. Γιώργο Δριτσάκο και την αεροπορική εταιρεία εξυπηρέτησης Sky Express αναφέρουν συγκεκριμένα τα παρακάτω  :

     « Για εμάς τους ακρίτες η αεροπορική σύνδεση με τα κοντινότερα αστικά κέντρα και συγκεκριμένα  με  το  Ηράκλειο αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την εξυπηρέτηση μας από δομές υγείας αλλά και εκπαίδευσης.  Πάνω από το  πενήντα της εκατό των  Φοιτητών της Κάσου αλλά και της Καρπάθου φοιτούν στα πανεπιστήμια της Κρήτης και  για το λόγο αυτό  ως Δημοτικές Αρχές θα πρέπει να σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των φοιτητών μας το οποίο αφορά  την  εξασφάλιση αεροπορικής σύνδεσης προς το Ηράκλειο  ώστε να διευκολύνουμε  την  πρόσβαση τους στις εκπαιδευτικές τους δομές  .

   Στον τομέα της υγείας είναι γνωστό ότι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο  του Ηρακλείου αποτελεί την ποιο άρτια εξοπλισμένη υγειονομική δομή και είναι αυτή που έχει οριστεί ως κέντρο υποδοχής εκτάκτων και όχι μόνο περιστατικών από κατοίκους των νησιών του Αιγαίου. Έτσι και οι μόνιμοι κάτοικοι της Καρπάθου  και Κάσου εξυπηρετούνται από αυτό το νοσοκομείο  και για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και άμεση πρόσβαση τους σ αυτό . 

   Επιπλέον το Ηράκλειο αποτελεί εμπορικό κέντρο με το οποίο τα νησιά μας Κάρπαθος και Κάσος έχουν συνεχείς εμπορικές σχέσεις και επικοινωνίες.

    Ένα ακόμα  επιχείρημα που έχουμε για να ενδυναμώσουμε την πιθανότητα αποδοχής του αιτήματος μας είναι το γεγονός ότι  ο αερολιμένας του Ηρακλείου θα μας παρέχει    

  την δυνατότητα αεροπορικών αλλά και ακτοπλοϊκών ανταποκρίσεων προς περισσότερους προορισμούς στην Ελλάδα, παράγοντας που θα συμβάλλει σημαντικά

 στην ανάπτυξη  του νησιού μας και κυρίως θα εκμηδενίσει τις αποστάσεις από τα μεγαλύτερα  αστικά κέντρα εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ακριτών  μόνιμων κατοίκων της Η.Ν. Κάσου και της Καρπάθου .

   Είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως το γεγονός ότι η αποδοχή του αιτήματος μας  θα διασφαλίσει  την απρόσκοπτη πρόσβαση των μονίμων κατοίκων των νησιών μας   σε κάθε είδους υπηρεσίες  που θα διευκολύνουν και θα εξασφαλίσουν την καλύτερη εξυπηρέτηση τους  σε πολλούς τομείς της κοινωνίας μας. Εν αναμονή ενημέρωση μας για την πορεία του αιτήματος παραμένουμε  στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση» .

0 comments on “Αίτημα επέκτασης δρομολογίου αεροπορικής συγκοινωνίας Καρπάθου και Η.Ν. Κάσου προς Ηράκλειο Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση