Ένταξη του Έργου με τίτλο «SUB. 1.12 – Αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΕΡΟΣ» στο Λακκί της Λέρου (Β’ Φάση)» (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5150897) στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.


Ο Δήμαρχος Λέρου ανακοινώνει ότι με την υπ’ αρ. 50245/13-04-2022 απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη εντάσσεται στο ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας το έργο με τίτλο «Αποκατάστασης του Ιστορικού Κτιρίου Ξενοδοχείο Λέρος» στο Λακκί της Λέρου με το ποσό των 2.197.323,43 €  και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το έτος 2024.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU,και αφορά σε εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικότητας και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του , με την ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους και του εξοπλισμού του με σύγχρονες ενεργειακά αποδοτικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Λέρου εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του δηλώνοντας ότι :

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί την επιβράβευση της εντατικής και διαχρονικής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για την αναπαλαίωση και ανάδειξη των μνημείων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κ. Κόλιας ευχαριστεί την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για την ανωτέρω ένταξη, τους συνεργάτες του και το προσωπικό του Δήμου μας για την άριστη συνεργασία μέσω της οποίας επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής θα δημιουργηθούν δεκάδες θέσεις εργασίας.

0 comments on “Ένταξη του Έργου με τίτλο «SUB. 1.12 – Αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΕΡΟΣ» στο Λακκί της Λέρου (Β’ Φάση)» (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5150897) στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Best Wordpress Popup Plugin