ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΟΜΟΣΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ


        Συμμετείχαν: Καραϊτιανός Γιάννης, Γιαλλουράκης Ερρίκος, Μπέλεση Μαίρη (Κάρπαθος), Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Λουκάς Κύκκος (Καστελλόριζο), Χατζόπουλος Χάρης (ΣΑΔΝ), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη), Φραγκούλης Γιάννης, Βάλλας Χάρης (Κάσος).

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (8/6/22) μέχρι σήμερα:

17/6: Αποχαιρετιστήριο δείπνο Δωδεκανησιακής Μέλισσας

18/6: Χοροεσπερίδα Συλλόγου Μανιατών Πειραιά

20/6: Μουσική εκδήλωση Συλλόγου Συμιακών Ελευσίνας

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

            Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια συγκέντρωσης αίματος. Υπενθυμίζεται σε κάθε υποψήφιο αιμοδότη, ο κωδικός της τράπεζας αίματος της Ομοσπονδίας μας 13863 καθώςκαι ότι μπορούν να δίνουν αίμα σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο ΟΚΝ προγραμματίζει τριήμερη δράση αιμοδοσίας στο νησί της Καρπάθου

         Σχετικά με τις ανάγκες του ιδρύματος  Κολυμπίων στη Ρόδο, συνεχίζεται η προσπάθεια προμήθειας γαντιών μιας χρήσεως (latex με πούδρα, μεγέθη ME, L, XL). Για την προμήθεια της πλατφόρμας για το πλύσιμο των κατακεκλιμένων (shower bath), υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα υλοποιηθεί σύντομα..

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

       Παρά την από  30.05.2022 ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την χορήγηση παράτασης για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών, το πρόβλημα θα παραμένει μέχρι την σωστή διόρθωση των δασικών χαρτών. Η Ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με αρμόδιους μηχανικούς, θα ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα για κάθε εξέλιξη, ενώ παράλληλα θα πιέζει για την οριστική λύση του προβλήματος.

ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

                Η πλατφόρμα αιτήσεων άνοιξε πριν λίγες μέρες, όμως οι περιορισμοί, οι όροι και οι προϋποθέσεις δεν αφήνουν περιθώρια ελπίδας ούτε για σωστή επιστροφή χρημάτων, ούτε για έγκαιρη, πριν τον Οκτώβριο επιστροφή χρημάτων.          Η Ομοσπονδία μας θα κάνει συνεχείς παρεμβάσεις, πιέζοντας να αλλάξει η όλη διαδικασία.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου – Καρπάθου – Χάλκης

  • Συνεχίζεται το σήριαλ της αβεβαιότητας σύνδεσης των νησιών από Πειραιά για όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Το πλάνο κρατήσεων ανοίγει για μικρά χρονικά διαστήματα, αφού ούτε ποιο πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο είναι απόλυτα γνωστό, δυσχεραίνοντας περαιτέρω την μετακίνηση επιβατών προς τα νησιά μας.
  • Επιπλέον η πρόσφατη ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας, ταχύπλοο της οποίας θα εκτελεί το δρομολόγιο ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟΣ – ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ, αναφέρει ότι η έναρξη δρομολογίων, θα γίνει μέσα Ιουλίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό του Υπουργείου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αναφερόμενα καθώς και την περαιτέρω

αύξηση του κόστους των εισιτηρίων, η Ομοσπονδία μας θα στείλει νέα επιστολή διαμαρτυρίας, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα τόσο των κατοίκων των νησιών μας, όσο και των συμπατριωτών που διαμένουν στην παροικία μας

Δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη:

  • Προγραμματισμός εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή (έκθεση σπανίων καρτ – ποστάλ με πόλεις της Μ. Ασίας πριν το 1922, ομιλίες)
  • Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης δράσεων στο ΥΠ.ΠΟ.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΙΟΥΣ

  Μετά από τρία χρόνια λόγω της γνωστής κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία ολοκληρώθηκε το πολυαναμενόμενο τραγούδι και video clip που εξιστορεί την ιστορία της  δασκάλας Μαρίας Τσιαλέρα και του μοναδικού μαθητή Χρήστου Καμπόσου στο μικρό νησάκι των Δωδεκανήσων τους Αρκιούς. Η πρωτοβουλία και η ιδέα ανήκει στον στιχουργό – δημοσιογράφο και ερευνητή Γιώργο Λεκάκη.

Ακούστε το “Αρκεί Να Πας Στους Αρκιούς” στις ψηφιακές πλατφόρμες:

Spotify: https://spoti.fi/3GJqSyn

Apple Music: https://apple.co/396gGDE

Deezer: https://bit.ly/ArkeiNaPasStousArkious…

Amazon Music: https://amzn.to/3NPDpSZ

Δείτε το video clip του τραγουδιού εδώ :

«Χορεύουμε μη λησμονώντας το όνειρο».

   Το Τμήμα Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού θα πραγματοποιήσει την 4η Ιουλίου 2022, ημέρα Δευτέρα, στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», Αρακύνθου 33, Λόφος Φιλοπάππου,  θεατρομουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: « Χορεύουμε μη λησμονώντας το όνειρο».   Η παράσταση αυτή είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

   Αποτελεί ένα φόρο τιμής σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που παρόλο τον κατατρεγμό

   Με βάση μια ανθρώπινη ιστορία και πραγματικά θεατρικά δρώμενα από την στην Ελλάδα ζωή των προσφύγων, ο θεατής θα παρακολουθήσει κυρίως χορούς από την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, την Αστική Σμύρνη ( το μικρό Παρίσι της Ανατολής), και τέλος χορούς όπως αυτοί διαμορφώθηκαν και εξελίχθηκαν στην Ελλάδα, μετά την εγκατάσταση τους σ’ αυτή. Η παράσταση θα είναι διανθισμένη και με ανάλογα εποχιακά τραγούδια, εκτός αυτών που θα χορευτούν.

   Ως ώρα προσέλευσης ορίζεται η 7.30 μ.μ. και ως ώρα έναρξης της παράστασης η 8.00 μ.μ.Γενική είσοδος 5 ευρώ.

   Προβλέπεται δυνατότητα μετακίνησης με πούλμαν από τον Πειραιά στο Θέατρο και επιστροφή, μετά το τέλος της παράστασης, με αντίτιμο 3 ευρώ συνολικά.

   Για οποιαδήποτε επί πλέον πληροφορία παρακαλούμε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 210 4186956, 6974 769100, 210 3246188.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού

Καλλιόπη Βαρουδάκη

ΙΟΥΝΙΟΣ 
24 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ10πμ: Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Κατασκευή και λειτουργία ηλεκτροπαραγωγών ανεμόμυλων, στα νησιά του Αιγαίου» Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/81488381162?pwd=pun_XKsc6Msy1dGTDyZd_ewLwq-my_.1 Meeting ID: 814 8838 1162 Passcode: E2udKd
25 ΣΑΒΒΑΤΟ8μμ: Ο Όμιλος Καρπαθίων Νέων θα συμμετάσχει στην εκδήλωση με τίτλο «Σεργιάνι στη Παράδοση»  στο θέατρο Κηφισιάς, όπου θα είναι καλεσμένοι γνωστά ονόματα από το χώρο της παράδοσης. Θα εκπροσωπήσει την Κάρπαθο με ένα οργανωμένο χορευτικό
26 ΚΥΡΙΑΚΗ10.30πμ: Αρτοκλασία του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Διονύσου, ιδιοκτησίας του Συλλόγου.Αμέσως μετά το πέρας της αρτοκλασίας, θα προσφερθεί καφές στο “Αρχονταρίκι”. 
8μμ: Αποχαιρετιστήριο πάρτυ Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων στο Espelhar στο Μικρολίμανο.  
30 ΠΕΜΠΤΗΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤ. ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ (διάρκεια 30/6 – 3/7)
  

0 comments on “ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΟΜΟΣΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Best Wordpress Popup Plugin