ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  18/7/2022

        Συμμετείχαν: Καραϊτιανός Γιάννης, Μπέλεση Μαίρη (Κάρπαθος), Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος), Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Δραγουμάνος Αλέκος, Πετρίδης Φίλιππος (Σύμη), Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη), Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (8/7/22) μέχρι σήμερα:

11/7: Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου

12/7: ΔΤ διαμαρτυρίας Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων

13/7: Ψήφισμα διαμαρτυρίας Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων

15/7: Λαϊκή Συνέλευση Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου – Καρπάθου – Χάλκης

     Το εν λόγω  θέμα υπήρξε η αφορμή της έκτακτης νέας διαδικτυακής συνεδρίασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας. Συγκεκριμένα και από την προηγούμενη συνεδρίαση της 8/7, οι νεότερες εξελίξεις είναι:

Σύμφωνα και με τις σημερινές (18/7) δηλώσεις εκπροσώπων του Υπουργείου Ναυτιλίας, από την προσεχή Παρασκευή (22/7), θα ξαναρχίσουν τα προγραμματισμένα δρομολόγια  σύνδεσης των νησιών Κάσου, Καρπάθου και Χάλκης από Πειραιά, πιθανότατα από το Ε/Γ – Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ, μέχρι το τέλος Οκτώβρη 2022.

  • Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση ενός περίπου μήνα, άρχισε η εκτέλεση του δρομολογίου ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟΣ – ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ, κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή, από ένα από τα 18 ταχύπλοα της εταιρείας SEAJET.

Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα υφιστάμενη κακή κατάσταση στη σύνδεση των

νησιών μας (ακυρώσεις ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων, συνεχής

αύξηση του κόστους των εισιτηρίων), δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό και η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει την άσκηση πίεσης προς κάθε κατεύθυνση για τον περιορισμό της καταστροφής της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα τόσο των κατοίκων των νησιών μας, όσο και των συμπατριωτών που διαμένουν στην παροικία μας

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

            Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια συγκέντρωσης αίματος. Υπενθυμίζεται σε κάθε υποψήφιο αιμοδότη, ο κωδικός της τράπεζας αίματος της Ομοσπονδίας μας 13863 καθώςκαι ότι μπορούν να δίνουν αίμα σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο ΟΚΝ προγραμματίζει τριήμερη δράση αιμοδοσίας στο νησί της Καρπάθου

         Σχετικά με τις ανάγκες του ιδρύματος  Κολυμπίων στη Ρόδο, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα καλυφθεί  η ανάγκη προμήθειας γαντιών μιας χρήσεως. Για την προμήθεια της πλατφόρμας για το πλύσιμο των κατακεκλιμένων (shower bath), υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα υλοποιηθεί σύντομα. Από αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ενημερωθήκαμε ότι το ίδρυμα Νεστορίδη θα υπογράψει σύμβαση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την χρηματοδότηση της επισκευής του ιδρύματος  Κολυμπίων.

         Ως προς τις ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων των νησιών μας, η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες ικανοποίησής τους, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της. Δυστυχώς, τα συνεχή δημοσιεύματα προβλημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου μόνο θλίψη και θυμό προκαλούν.

0 comments on “ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση