ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  18/10/2022

        Συμμετείχαν: Καραϊτιανός Γιάννης, Χατζηαντωνίου Γρηγόρης (Κάρπαθος), Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος), Ζερβάνου Λουκία (Κως), Δραγουμάνος Αλέκος (Σύμη), Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη), Λουκάς Κύκκος (Καστελλόριζο), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (6/10/22) μέχρι σήμερα:

9/10: Κασιώτικο γλέντι– εκδήλωση Συλλ. Εν Ελλ. Κασίων

15-16/10: Εορταγορά βιβλίων Συλλ. Κασίων (3ης Σεπτεμβρίου 56)

16/10: Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής Συλλ. Απαντ. Μενετιατών Καρπάθου με αφορμή τα 78 χρόνια από τα Ελευθέρια της Καρπάθου (Πειραϊκός Σύνδεσμος)

16/10:  Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία  Συλλ. Βωλαδιωτών Καρπάθου Αττικής                    στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στον Διόνυσο

  • Λάβαμε πρόσκληση από την Αδελφότητα κεφαλληνίων – Ιθακησίων για εορτασμό Αγίου Γερασίμου (Τετάρτη 19/10, 6μμ, ΙΝ. Αγ. Γεωργίου Νίκαιας,               Πέμπτη 20/10, 7.30-10πμ Λειτουργία ΙΝ Αγ. Σπυρίδωνα Πειραιά – Κέρασμα)
  • Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη μας θλίψη το γκρέμισμα του σπιτιού της ¨Άννας Σαρρή – Καραμπεσίνη στην Κω και αποφασίστηκε τουλάχιστον να αναζητηθούν τα αίτια μιας τέτοιας ενέργειας

Θέματα Υγείας

             Για τα διαχρονικά προβλήματα, ως Ομοσπονδία, για άλλη μια φορά, θα καταγράψουμε τα αιτήματα των νησιών μας, με τη βοήθεια των Δήμων και θα προσπαθήσουμε για την κατά το δυνατό ικανοποίησή τους. Σχετικά με την ανάγκη προμήθειας ακτινολογικού μηχανήματος για κάλυψη αναγκών οδοντιατρείου ΠΠΙ Λειψών, η Ομοσπονδία μας θα προσπαθήσει να γίνει η σχετική προμήθεια το συντομότερο δυνατό.

            Στο συνεχιζόμενο πρόβλημα δήλωσης προσωπικού γιατρού, ευτυχώς είχαμε την ματαίωση επιβολής τιμωρίας σε όσους πολίτες δεν είχαν συμμορφωθεί μέχρι 1/10. Όπως είχε ξανατονιστεί,  δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση και δυστυχώς αυξήθηκε απότομα, δικαιολογημένα ή μη, το αίσθημα ανασφάλειας, ιδιαίτερα στους κατοίκους των μικρών νησιών. Η Ομοσπονδία μας θα ξαναστείλει επιστολές σε Ιατρικούς Συλλόγους της Δωδεκανήσου και σε λοιπούς αρμόδιους φορείς για  συγκέντρωση νέων στοιχείων και τυχόν ενεργειών που έχουν αποφασιστεί. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, ενδεχομένως λόγω της χαοτικής κατάστασης!

        Όπως σε κάθε συνεδρίαση ΔΣ, αναφέρθηκε η ανάγκη της συνέχισης της προσπάθειας συγκέντρωσης αίματος. Σύντομα, με τη συνδρομή του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων (ΣΑΔΝ) και του Ομίλου Καρπαθίων Νέων (ΟΚΝ), θα ανακοινωθεί η ημερομηνία νέας αιμοδοσίας στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται σε κάθε υποψήφιο αιμοδότη, ο κωδικός της τράπεζας αίματος της Ομοσπονδίας μας 13863 καθώςκαι ότι μπορούν να δίνουν αίμα σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα.

         Τέλος, έγινε αναφορά στις τριήμερες εκδηλώσεις στην Κω (20-23/10) με τίτλο «Τελετή απόδοσης όρκου Ιπποκράτη στην Κω». Μάλιστα διατυπώθηκε η υποχρέωση όλων μας για την επικαιροποίηση της σημασίας του εν λόγω όρκου καθώς και για την απαίτηση δημιουργίας Ινστιτούτου «Ηθικής και Δεοντολογίας της Ιατρικής» στην Κω.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου – Καρπάθου – Χάλκης

        Έγινε πάλι αναφορά στο θέμα της εν λόγω ακτοπλοϊκής σύνδεσης, λόγω της ανακοίνωσης της καθυστέρησης διεξαγωγής του προβλεπόμενου διαγωνισμού, η οποία μπορεί να προκαλέσει νέο κενό εκτέλεσης δρομολογίων, κατά την χειμερινή περίοδο.  Την επόμενη μέρα (19/10) προγραμματίστηκε συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας, τα αποτελέσματα της οποίας αναφέρονται αναλυτικά σε σχετικό δελτίο τύπου. Δυστυχώς, τα απαράδεκτα γεγονότα του περασμένου Ιουλίου δημιουργούν δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού σε κανέναν.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

  • Αποφασίστηκε η συμμετοχή στην καθιερωμένη  παρέλαση  στον Πειραιά. Για

την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων, η Εστία μας θα είναι ανοικτή την 28/10 από ώρα 10πμ και μετά την παρέλαση, περίπου 2μμ, θα γίνει το γλέντι της Δωδεκανησιακής Νεολαίας, σύμφωνα και με σχετική επιστολή του ΣΑΔΝ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

                 Ξανασυζητήθηκε η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση, λόγω και της ενεργειακής κρίσης. Κατατέθηκαν κάποιες προτάσεις για την αύξηση των εσόδων, οι οποίες θα τεθούν υπόψη και των Σωματείων, που κάνουν χρήση της Δωδεκανησιακής Εστίας.

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

                Επισημάνθηκε, για άλλη μια φορά, η ανάγκη συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και βέβαια θα πρέπει να αποφεύγεται η επικάλυψη δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ετήσιο επίσημα καθιερωμένο εορτασμό, όπως για παράδειγμα είναι ο εορτασμός του Πανορμίτη, από τους συλλόγους Συμιακών.

0 comments on “ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση