ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΣΥΡΟΥ


Ο Δήμος Νισύρου στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια και το κλίμα και στα πλαίσια του προγράμματος της Δημοτικής αρχής για την μετατροπή της Νισύρου σε νησί μηδενικών ρύπων προχώρησε στην εγκατάσταση 3 φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 5kW έκαστο, στις στέγες των ακόλουθων δημοτικών κτιρίων, Δημοτικό κτίριο, Δημοτικός Ξενώνας και κτίριο Γυμνασίου Λυκείου.

Αποτελεί απόφαση της Δημοτικής αρχής του Δήμου Νισύρου ώστε η Νήσος Νίσυρος να αποτελέσει ενεργειακά αυτόνομο Νησί, με τη χρήση των ΑΠΕ και να εξασφαλίσει εξοικονόμηση πόρων με την ταυτόχρονη ικανοποίηση της ενεργού ζήτησης ενέργειας για όλο το έτος.

Ταυτόχρονα, σκοπός του έργου είναι να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και πολίτες του δήμου Νισύρου για τις προοπτικές και τα πλεονεκτήματα των εφαρμογών σύγχρονων τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέσα από την παρακολούθηση της ενεργειακής συμπεριφοράς μικρών πραγματικών εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε επιλεγμένα σημεία του νησιού. Το έργο θα καταλήξει με τη συνεχή παρουσίαση των αποτελεσμάτων λειτουργίας των ανωτέρω εγκαταστάσεων στο σύνολο των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Θα παραδοθεί σχετικό εκπαιδευτικό υλικό για την πλήρη κατανόηση της λειτουργίας των πιλοτικών εγκαταστάσεων.

Οι μελέτες συντάχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με βάση προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Νισύρου και του Πανεπιστημίου και  περιλαμβάνουν τις προδιαγραφές των φωτοβολταϊκών πλαισίων, των αντιστροφέων (inverter), των ηλεκτρικών πινάκων και καλωδίων καθώς και των συστήματος στήριξης των φωτοβολταϊκών πλαισίων πάνω στις στέγες των κτιρίων.

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε: «Ο Δήμος Νισύρου εκσυγχρονίζεται με στόχο την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Στοχεύουμε στην μετατροπή της Νισύρου σε νησί μηδενικών ρύπων. Μετά από αυτό το έργο θα συνεχίσουμε με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την κάλυψη των αναγκών της μονάδας αφαλάτωσης. Κάνουμε βήματα μπροστά για την μετάβαση μας σε μια κουλτούρα προστασίας του περιβάλλοντος, εξοικονόμησης ενέργειας και χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που θέλουμε για τα παιδιά μας, για το μέλλον του κόσμου».

0 comments on “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΣΥΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Best Wordpress Popup Plugin