ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: Μυρωδάτα πουγκιά με μέλι και κανέλα από την Αστυπάλαια


Υλικά

Για τη ζύμη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό 

Νερό όσο χρειαστεί για την ζύμη

Αλάτι ένα κουταλάκι του γλυκού

Ηλιέλαιο μισό ποτήρι  κρασιού

Για τη γέμιση

Χλωρή Αστυπάλαιας 1 κιλό ( Εναλλακτικά μυζήθρα )

Κανέλα 1 κουταλιά της σούπας

Ζάχαρη 2 ποτήρια κρασιού

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη ρίχνοντας τα υλικά της.Αυτό που χρειάζεται να προσέξουμε το νερό να είναι χλιαρό ώστε να είναι μαλακή η ζύμη και να μη κολλάει στο χέρι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε μπολ με λίγο ζεστό νερό τα υλικά της γέμισης έτσι ώστε να λιώσουν και να γίνει ένα απαλό μείγμα.

Ανοίγουμε σε στρογγυλά  ζυμαράκια  γεμίζουμε με τη γέμιση και τα κλείνουμε καλά σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Τηγανίζουμε τα πουγκιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και στο τέλος τα περιχύνουμε με μέλι .

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 comments on “ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: Μυρωδάτα πουγκιά με μέλι και κανέλα από την Αστυπάλαια

Αφήστε μια απάντηση

Social Profile

Watch Live News

Ads Banner