Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥΣΤΗΝ 73η ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΔ/ΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 – 7η ΜΑΡΤΊΟΥ 2021 –

Σε συγκινησιακά έντονα φορτισμένο κλίμα έγιναν την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 οι περιορισμένες – δίχως παρέλαση και χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω των συνθηκών που επιφέρει η πανδημία – εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 73ης Επετείου Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στη Μητέρα Ελλάδα.

Την επέτειο τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία κατέθεσε στεφάνι στο Βωμό της Πατρίδας, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κου. Αλκιβιάδη Στεφανή, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κου. Γεώργιου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Ρόδου κου. Αντώνιου Καμπουράκη και αυστηρώς περιορισμένου αριθμού εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Μετά την κατάθεση στεφάνου, την Πρόεδρο υποδέχθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου στην είσοδο της Περιφέρειας, η πρόεδρος του Παννισυριακού Συλλόγου Ρόδου “Η Πορφυρίς” κα. Σοφία Δημητριάδη, ενδεδυμένη με την επίσημη παραδοσιακή φορεσιά της Νισύρου προσφέροντάς της ανθοδέσμη. Η Πρόεδρος δήλωσε ενθουσιασμένη στη θέα της φορεσιάς και επέδειξε γι’ αυτήν μεγάλο ενδιαφέρον, συνομιλώντας με την κα. Δημητριάδη και τον κο. Χατζημάρκο.

Την Ομοσπονδία, επίσης, εκπροσώπησε η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου κα. Μαρία Βάλλα, η οποία σε ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με την κα. Σακελλαροπούλου στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, της προσέφερε δώρα ως ένδειξη τιμής για την παρουσία της στην επέτειο, καθώς και τοπικά προϊόντα της Καλυμνιακής και Νισυριακής γης.

0 comments on “Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥΣΤΗΝ 73η ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΔ/ΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αφήστε μια απάντηση