6 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Η υψηλή ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί και οι καλύτερες συνθήκες εργασίας, έχουν οδηγήσει πολλούς υποψήφιους εργαζόμενους απο την χώρα μας να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται σε χώρες της Ευρώπης όπως τη Γερμανία και Αγγλία, αλλά και σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά και Αραβικές χώρες.

Ποια είναι όμως τα μικρά μυστικά για να βρείτε ευκολότερα εργασία στη Γερμανία και το εξωτερικό και τι πρέπει να προσέξετε;

1. Σωστό Βιογραφικό

Το βιογραφικό σας όπως και τα υπόλοιπα έγγραφα που διαθέτετε, πρέπει να μεταφραστούν στη γλώσσα της χώρας που θα μεταναστεύσετε. Καλό θα είναι να παρουσιάζονται με κατανοητό τρόπο τα προσόντα σας, χωρίς περιττές πληροφορίες. Στο EURES θα βρείτε on-line βιογραφικό σε όλες τις γλώσσες της Ευρωπαϊκής ένωσης ( Europass CV).

2. Γνώση ξένης γλώσσας

Η γνώση της γλώσσας στη χώρα που θα μεταναστεύσετε αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτετε. Θα βοηθήσει στη μελλοντική σας εργασία, και θα είναι απαραίτητη ώστε να προσαρμοστείτε στο νέο σας περιβάλλον. Στις περισσότερες χώρες τις ΕυρωπαϊκήςΈνωσης, αλλά και στην Αμερική, Αυστραλία και Καναδά, υπάρχουν σχολεία για ξένους, ώστε να να γίνει ομαλότερη αυτή η προσαρμογή.

3. Τίτλος σπουδών

Η κατοχή πτυχείου και η προϋπηρεσία στο μελλοντικό σας επάγγελμα, θα αποτελέσει φυσικά επιπλέον κίνητρο να σας προσλάβουν ευκολότερα οι μελλοντικοί σας εργοδότες. Γιατροί, νοσηλευτές, μηχανικοί, πληροφορική, κατασκευές και εστίαση, είναι τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση.

4. Χρησιμοποιήστε τα social media.

Στο LinkedIn και το facebook δημοσιεύονται τακτικά θέσεις εργασίας. Οι αγγελίες εργασίας σε job portals και τα γραφεία ευρέσεως εργασίας μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βρείτε την πρώτη σας εργασία στο εξωτερικό. Μάθετε να χειρίζεστε το skype αφού είναι πολύ πιθανό να δώσετε την πρώτη σας συνέντευξη με αυτόν τον τρόπο.

5. Κάντε νέες γνωριμίες και θυμηθείτε τις παλιές.

Οι ντόπιοι κάτοικοι μπορεί να γνωρίζουν θέσεις εργασίας που δε δημοσιεύονται, και μπορούν να σας βοηθήσουν στην εύρεση εργασίας και την προσαρμογή σας στη νέα χώρα.

6. Έρευνα της χώρα στην οποία θα μεταναστεύσετε

Κατοικία: Σε πολλές χώρες τα ενοίκια είναι αυξημένα, και υπάρχει πρόβλημα στην γρήγορη εύρεση στέγης.

Οι αγγελίες σε τοπικές εφημερίδες και τα μεσιτικά γραφεία μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια.

0 comments on “6 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Αφήστε μια απάντηση