Η Ένωση Ροδίων Αθηνών– Πειραιώς έγινε… 40 ετών


Ανακοίνωση αναφορικά με τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυσή της, εξέδωσε χθες ο πρόεδρος του συλλόγου εκ μέρους του Δ.Σ. κος Μανώλης Κολεζάκης και η Γενική Γραμματέας κα   Ρούλα Μήτρου-Σαχίνη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Η Ένωση Ροδίων Αθηνών-Πειραιώς κλείνει 40 χρόνια αδιάκοπης προσφοράς στους Ρόδιους στην καταγωγή, πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά.  Ιδρύθηκε σαν σήμερα στις 14/5/1980 από τον Ιωάννη Ζίγδη, τον Εμμανουήλ Ζαννή και άλλους επιφανείς Ρόδιους στα σαλόνια του ξενοδοχείου «ΕΣΠΕΡΙΑ».

Σκοπός του Σωματείου, σύμφωνα με το καταστατικό η διαφύλαξη της πολιτιστικής ταυτότητας των Ροδίων κατοίκων του λεκανοπεδίου, καθώς και η συνεργατική επίλυση των προβλημάτων τους γιατί,  όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες,  «μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων  τιμιότερον και αγιότερον εστίν η Πατρίς».

Ο αριθμός μητρώου της 9634, όπως προκύπτει από τα αρχεία του Πρωτοδικείου της Αθήνας όπου και η έδρα της.

Σήμερα η Ένωση Ροδίων συνεχίζει, πάντα πιστή στα ιδανικά και στις Αρχές των ιδρυτών της, με όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα και προσπαθεί να εξελιχθεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών και να φέρει εις πέρας το βαρύ και πολύτιμο έργο της.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος                                                                      
Μανώλης Κολεζάκης                                
Η Γραμματέας
Ρούλα Μήτρου-Σαχίνη»

0 comments on “Η Ένωση Ροδίων Αθηνών– Πειραιώς έγινε… 40 ετών

Αφήστε μια απάντηση

WordPress PopUp Plugin