Συνεργασία Δήμου Η.Ν. Κάσου με την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου για την τουριστική προβολή του νησιού


       Η Δημοτική Αρχή με στόχο την ήπια τουριστική ανάπτυξη της Η.Ν. Κάσου προβάλλοντας τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα της , την Ιστορία , τον πολιτισμό  , την μουσική της παράδοση,   τα ήθη και τα έθιμα της , στο πλαίσιο των ενεργειών  της για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του τομέα αυτού ως  κομβικού πυλώνα  της τοπικής οικονομίας   ήδη έχει προβεί  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επισφράγιση μιας νέας εποικοδομητικής συνεργασίας .

   Ύστερα από την αποδοχή της πρότασης του Προέδρου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, όπως αυτή διατυπώθηκε κατά την εισήγησή του στο 10ο Διεπιστημονικό Συνέδριο  που πραγματοποιήθηκε 24 & 25 Ιουνίου 2021 στην Κάσο,  το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Ε.Τ. και  ο  Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου συμφώνησαν για    την προκήρυξης διαγωνισμού συγγραφής  άρθρων από τους δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΕΤ και άλλων σωματείων για την ετήσια τουριστική προβολή του νησιού μέσω της ιστοσελίδας της (www.eset.gr)  .

  Α.  Για την υλοποίηση της παραπάνω δράσης ο κάθε φορέας, η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου δεσμεύεται :  

1. Να διαμορφώσει σε εμφανές σημείο της αρχικής σελίδας της ιστοσελίδας της (www.eset.gr) «παράθυρο» (banner) όπου μπορούν να αναρτηθούν όλα τα διαθέσιμα ή και όσα δημιουργηθούν στη συνέχεια διαφημιστικά κείμενα, έντυπα, βίντεο του Δήμου Η.Ν Κάσου για την προβολή του νησιού.

2. Να κοινοποιήσει στους δημοσιογράφους μέλη της  Ε.Σ.Ε.Τ. αλλά  και σε μέλη άλλων σωματείων που θα συνεργαστούν, με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού συγγραφής άρθρων για την προβολή της Κάσου. Να  πραγματοποιήσει  δημοσίευση των άρθρων αυτών στην σελίδα της Ε.Σ.Ε.Τ. και να ξαναδημοσιεύσει στα Μέσα Ενημέρωσης που εργάζονται οι δημοσιογράφοι μέλη της καθώς και σε άλλα συνεργαζόμενα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.

   Η Ε.Σ.Ε.Τ. θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τις δαπάνες για τις οποίες έχει δεσμευτεί μέσω χορηγών οι οποίοι μπορούν να διαφημιστούν ως χορηγοί στο σχετικό «παράθυρο» (banner) στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Ε.Τ. για την προβολή της Κάσου καθώς και στα σχετικά με τον διαγωνισμό δημοσιεύματα. 

Β. Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου δεσμεύεται :

1. Να ορίσει ένα μέλος με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή Αξιολόγησης των άρθρων .

2. Να αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου την προκήρυξη του διαγωνισμού

3. Να εξασφαλίσει την φιλοξενία στην Κάσο του/της δημοσιογράφου του/της οποίου/ας το άρθρο θα κερδίσει το 1ο βραβείο.

     Η φιλοξενία θα αφορά δύο άτομα (νικητή/τρια και συνοδό) και περιλαμβάνει :

– Τα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής από  την Κάσο .

– Την διαμονή στην Κάσο τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεων και την παροχή τριών γευμάτων ανά ημέρα παραμονής.

– Την παροχή περιήγησης – ξενάγησης στα αξιοθέατα του νησιού

– Να ορίσει εξ αρχής τις ημερομηνίες φιλοξενίας εντός του 2022 (επιλέγοντας π.χ. ένα σημαντικό και με δημοσιογραφικό ενδιαφέρον γεγονός που πραγματοποιείται στο νησί) προκειμένου να είναι καλύτερος ο προγραμματισμός. 

    Ο Δήμος θα έχει την δυνατότητα να εξασφαλίσει τις παραπάνω παροχές μέσω χορηγών οι οποίοι μπορούν να διαφημιστούν ως χορηγοί στο σχετικό «παράθυρο» (banner) στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Ε.Τ. για την προβολή του νησιού  καθώς και στα σχετικά με τον διαγωνισμό δημοσιεύματα. 

   Οι  όροι  συμμετοχής  θα περιγράφονται αναλυτικά στην προκήρυξη του διαγωνισμού που θα δημοσιοποιηθεί μετά την συμφωνία του Δήμου Η.Ν. Κάσου όπου θα οριστούν μεταξύ άλλων και  οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του διαγωνισμού .  Η δε αξιολόγηση θα γίνει πριν την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Σ.Ε.Τ.  η οποία θα πραγματοποιηθεί στο 3ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2022.

0 comments on “Συνεργασία Δήμου Η.Ν. Κάσου με την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου για την τουριστική προβολή του νησιού

Αφήστε μια απάντηση

Best Wordpress Popup Plugin