Ονοματοδοσία δημοτικού αερολιμένα Η.Ν. Κάσου και τιμητικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση


   Στις 22 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Αρχή και ο Κασιώτικος λαός σε κλίμα συγκίνησης τίμησαν τους προγόνους τους ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την υπέρτατη θυσία που πρόσφεραν στο όνομα της Πατρίδας για την ελευθερία,  με την τελετή ονοματοδοσίας του Δημοτικού Αερολιμένα Η.Ν. Κάσου  «Μάρκος Μαλλιαράκης» και τα αποκαλυπτήρια του ανάγλυφου της επίγειας Ελληνικής Σημαίας στη θέση Μαρίτσα κλείνοντας τις εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής  με ακούσματα παραδοσιακής  μουσικής από τους Κασιώτες μουσικούς .

    Την  Ηρωική νήσο Κάσο και τους  προγόνους  της , τίμησαν  με  την παρουσία  τους

 ο  Αντιπεριφερειάρχης  Ενέργειας , Βιομηχανίας και φυσικών πόρων κ. Κάλλιστος  Διακογεωργίου ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Μπαλάσης Ιωάννης Αντισυνταγματάρχης πεζικού ως εκπρόσωπος του Διοικητή  της 95 ΑΔΤΕ, ο κ. Αριστελής Παυλίδης τέως υπουργό και βουλευτής Δωδεκανήσου, ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής  Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου  ο κ. Μιχάλης Χανιώτης ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής ΠΑΣΟΚ , ο  κ. Γιάννης Φραγκούλης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς,  η κ. Χριστίνα Σούκερη Πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ , ο  κ. Γεώργιος  Σουλτανάκης     εκ μέρους του Προέδρου της  Ελληνικής  Εταιρίας  Γρανιτών οι τέως Δήμαρχοι  Η.Ν. Κάσου κ. Γιώργος Κακομανώλης και  Δημήτρης Ερωτόκριτος,  ο  Αερολιμενάρχης Κάσου κ. Εμμανουήλ  Πέπης  και οι απόγονοι του Μάρκου Μαλλιαράκη, Δημήτρης Ατσαλάκης, Γιάννης Μαλλιαράκης, και η Κατερίνα Μαλλιαράκη.

   Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου ,  Μιχάλης Ερωτόκριτος κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων της 22ης Σεπτεμβρίου  διεμήνυσε σ’ όλους τους τόνους  ότι  η πολιτεία για λόγους ιστορικής δικαιοσύνης έχει το χρέος της αποκατάστασης των πραγματικών ιστορικών γεγονότων  σε ότι αφορά την κομβικής σημασίας συμβολή  της Κάσου στους αγώνες για την απελευθέρωση της πατρίδας και ότι  οφείλει  να  μεριμνήσει για την απόδοση  φόρου  τιμής αντάξιου  της θυσίας των προγόνων μας.

   « Ως  Δημοτική αρχή  έχουμε το χρέος και  θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με όποια μέσα διαθέτουμε για την αποκατάσταση μιας απαράδεκτης ιστορικής αδικίας  μιας παράληψης που εμείς οι απόγονοί των Ηρώων του Ολοκαυτώματος του 1824 έχουμε το ιερό καθήκον να αποκαταστήσουμε» .

    Ανέφερε επίσης  ότι « η συγκεκριμένη κίνηση του  Δήμου της Η.Ν. Κάσου  με την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών  και τη κατασκευή του ευμεγέθους επίγειου ανάγλυφου της Ελληνικής σημαίας στην τοποθεσία Μαρίτσα,  πρέπει να γίνει αντιληπτή ως μια εντονότατη δήλωση παρουσίας της Κάσου  στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης.  Το νησί μας σήμερα  στέκεται αντάξιο  της ιστορίας του και δηλώνει παρόν απέναντι σε κάθε σύγχρονο θρασύ επιβουλέα ακολουθώντας μια ξεκάθαρη  τροχιά  ανάπτυξης με μοναδικό  στόχο την ευημερία των κατοίκων της.

   Κλείνοντας οφείλω να εκφράσω  τις  θερμότερες  ευχαριστίες μου , σε όλους όσους συνέβαλαν στην  πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Δήμου μας , και στους χορηγούς της συγκεκριμένης προσπάθειας:

    Την Ελληνική Εταιρεία Γρανιτών,  την Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της Α.Ε.Κ. το Τεχνικό Γραφείο του Νίκου Μαστρανδρέα και Υιών στο Παρίσι,  τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου  , τον κ. Νίκη και Χάιντι Παπαδάκη,  την κ. Carleen Lyden Walker και  Rob Walker από τις Η.Π.Α. , την εταιρεία χρωμάτων Vechro , τον Σύνδεσμο Φίλων του Π.Α.Ο. Κάσου,  την ΑΝΕΚ LINES – ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ,  τον Λόχο Εθνοφυλακής Κασιωτών Αγωνιστών  και  όλους  όσους συνέβαλαν αποφασιστικά στην υλοποίηση του έργου» .

0 comments on “Ονοματοδοσία δημοτικού αερολιμένα Η.Ν. Κάσου και τιμητικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Αφήστε μια απάντηση