Οι Φινλανδοί επέστρεψαν στο αγαπημένο τους νησί, τη Ρόδο


«Οι Φινλανδοί επέστρεψαν στο αγαπημένο τους νησί», αναφέρει μεταξύ άλλων, ολοσέλιδο δημοσίευμα της φινλανδικής εφημερίδας  “Iltalehti”.

Στο δημοσίευμα υπάρχουν ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για το νησί μας, που αποτελεί παραδοσιακό τόπο διακοπών για τους Φινλανδούς, και φιλοξενούνται απόψεις επιχειρηματιών του νησιού, αλλά και τουριστών, κάποιοι εκ των οποίων έχουν έρθει 10 και 12 φορές για διακοπές.

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα της φινλανδικής εφημερίδας, αναφέρονται τα εξής:
«Οι Φινλανδοί επέστρεψαν στο αγαπημένο τους νησί, τη Ρόδο, μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας.
 

Οι διακοπές που ξεκίνησαν με προσοχή τον Ιούλιο, έχουν αλλάξει και εκτελούνται σχεδόν καθημερινά πτήσεις με αυτούς που λαχταρούσαν για καλοκαίρι και διακοπές, με αυτούς που ήθελαν να στραφούν στον απαλό ζεστό άνεμο και τον ήλιο της Μεσογείου, που παγώνει το φθινόπωρο.

Χιλιάδες Φινλανδοί ταξιδεύουν στη Ρόδο κάθε εβδομάδα. Καθώς προχωρά το φθινόπωρο και πλησιάζουν οι σχολικές φθινοπωρινές διακοπές, οι αριθμοί θα αυξηθούν.

 -Τις τελευταίες εβδομάδες, η ζήτηση αυξήθηκε σαφώς. Ειδικά αφού οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τώρα μπορείτε να ταξιδέψετε ξανά. Το ενδιαφέρον αυξάνεται συνεχώς», λέει η Jessica Virtanen, Διευθύντρια της Tjäreborg.  Η σύνδεση με την Ελλάδα και τη Ρόδο διακόπηκε για ενάμιση χρόνο. Το καλοκαίρι του περασμένου έτους, η σύνδεση άνοιξε για μερικές εβδομάδες.
 – «Αυτό ήταν ένα εντελώς νεκρό μέρος, μια πόλη-φάντασμα. Όλα ήταν κλειστά, οι τουρίστες πουθενά», εξηγεί ο Χρήστος, καθώς μετακινείται με το αυτοκίνητό του από το αεροδρόμιο προς τον χώρο εργασίας του στο ξενοδοχείο Cactus που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Ρόδου.

 Τώρα ο άντρας είναι ευχαριστημένος: τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά και η ροή των τουριστών στο νησί επιταχύνεται προς το τέλος της περιόδου των διακοπών.
 Ο παραθεριστής μπορεί επίσης να είναι ικανοποιημένος. Υπάρχει μια πτήση τρεισήμισι ωρώναπό το Ελσίνκι  και δεν υπάρχουν προβλήματα πουθενά.
 

Όλα εξελίσσονται ομαλά, τουλάχιστον για όσους έχουν εμβολιαστεί: αρκεί να επιδεικνύουν στις αρχές το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τη φόρμα ταξιδιού που απαιτεί το ελληνικό κράτος.
 Ο Χρήστος κρατάει ανοιχτά τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Αν και είναι μόνο πρωί, η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από 25. Τα σύννεφα δεν φαίνονται πουθενά.

 Η περίφημη παραλία «Έλλη» σύντομα θα αρχίσει να γεμίζει με λάτρεις του ήλιου. Μετά το μεσημέρι, υπάρχουν ακόμη δωρεάν ξαπλώστρες. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, τριάντα νέοι που εμπορεύονται κρύα ποτά θα έχουν αρκετούς διψασμένους πελάτες.

Ωστόσο, η Leena Roininen και ο Tommi Mäkelä από τη Rauma δεν μπόρεσαν να πάνε στην παραλία μετά από ένα πλούσιο πρωινό σε μπουφέ, αλλά έμειναν στις πισίνες της αυλής του Cactus Hotel.

Δεν χρειάζεται να φοράτε μάσκα στον χώρο της πισίνας. Όμως η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη στο εσωτερικό του ξενοδοχείου καθώς και στα καταστήματα. Ακόμη και όταν πρόκειται για πρωινό, διασφαλίζεται η ασφάλεια από τον κορωνοϊό.

Ο υπάλληλος που βρίσκεται στην πόρτα μετρά τη θερμοκρασία του σώματος κάθε πελάτη με απομακρυσμένη συσκευή και προσφέρει γάντια μιας χρήσης για τον μπουφέ.
– Μόνο το βράδυ φεύγουμε για την πόλη, είπαν στη Ράουμα.

Για τη Leena, το ταξίδι στη Ρόδο είναι ήδη το δέκατο τρίτο. Ο Tommi έχει επισκεφθεί το νησί δέκα φορές.
Πολλοί εκπλήσσονται από εκείνους που, χρόνο με τον χρόνο, έρχονται στον ίδιο προορισμό και μάλιστα στο ίδιο ξενοδοχείο. Ωστόσο, έχουν έναν καλό λόγο για τη δική τους συμπεριφορά διακοπών:
– Δεν χρειάζεται να αρχίσετε να αναρωτιέστε τι θα θέλατε να κάνετε και πού να πάτε. Είναι σαν να επιστρέφεις σπίτι.

 Σύμφωνα με τη Leena, μια από τις καλύτερες πτυχές της Ρόδου είναι η χαλαρή ατμόσφαιρα. Τα ταξίδια για τις διακοπές μιας εβδομάδας έγιναν περισσότερα.

– Δεν τρόμαξα κανέναν να φύγει. Έχουν γίνει δύο εμβόλια, λέει η Leena Roininen, η οποία εργάζεται στον τομέα της φροντίδας.
«Φινλανδοί και Σουηδοί τουρίστες ήταν οι κύριοι επισκέπτες των παραδοσιακών παραλιακών ξενοδοχείων Cactus and Aquarium View πριν από την πανδημία. Τώρα η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική», λέει η διευθύντρια του ξενοδοχείου Μαίρη Καραγιάννη.

 – «Έπρεπε να προσαρμοστούμε γρήγορα σε μια εντελώς νέα βάση πελατών. Είχαμε πολλούς Έλληνες τουρίστες που δεν ταξίδευαν στη Ρόδο πριν αλλά πιο μακριά. Οι αυτοαπασχολούμενοι τουρίστες έχουν έρθει από όλη την Ευρώπη».
 – Συνήθως η σεζόν ξεκινά τον Απρίλιο, αλλά φέτος ανοίξαμε τον Ιούλιο. Πλέον υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις.
Είναι υπέροχο που επέστρεψαν οι Φινλανδοί», χαίρεται και καταλήγει η κα Καραγιάννη.

0 comments on “Οι Φινλανδοί επέστρεψαν στο αγαπημένο τους νησί, τη Ρόδο

Αφήστε μια απάντηση