«ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ-ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ … γιατί η ΧΟΡΩΔΙΑ είναι ΖΩΗ!»


«ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ-ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ … γιατί η  ΧΟΡΩΔΙΑ είναι ΖΩΗ!»

Έτσι ονομάζεται η νέα μουσική δράση που θα εφαρμοστεί από την ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ, από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 και θα διαρκέσει (σε πρώτη φάση),  έως το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Στο καινοτόμο αυτό μουσικό πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος όσα άτομα  το επιθυμούν, ανεξαρτήτως ή όχι μουσικών γνώσεων και φυσικά χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

Πιο αναλυτικά: Στις πρόβες κάθε Δευτέρας (7.00μμ – 8.00μμ), κάθε Παρασκευής (8.00μμ-10μμ), και κάθε Σαββάτου (8.00μμ-9.30μμ), που γίνονται στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο, μπορεί να παρίσταται κάθε ενήλικο άτομο που το επιθυμεί, όποτε του είναι δυνατόν, είτε:

  • Για να παρακολουθήσει,( να δει και να ακούσει) απλά την πρόβα, είτε
  •  Για να τραγουδήσει (επί τόπου) , μαζί με τα τακτικά  μέλη της Χορωδίας, έως εκείνο το μέτρο που θα του είναι δυνατόν κάθε φορά, βάζοντας έτσι -γιατί όχι- και τα «θεμέλια» για να γίνει λίγο αργότερα, τακτικό μέλος της Πειραματικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου. 

Σ’ αυτές τις πρόβες θα «συναντήσετε»  ένα πλατύ φωνητικό ρεπερτόριο (πολλά από τα τραγούδια θα είναι «εύκολα», στα μέτρα όλων), ελλήνων και ξένων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια διαφορετικών λαών, ρεμπέτικα τραγούδια επεξεργασμένα για Χορωδία, Νέγρικη φωνητική μουσική και γενικότερα μουσικά δημιουργήματα  για Χορωδία, διαφορετικών πολιτισμών, περιόδων, τεχνοτροπιών.

Παρόλο που μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, για όλα τα παραπάνω, από τον μαέστρο της Χορωδίας κ. Γιώργο Σακελλαρίδη , είτε στο τηλέφωνο 697 6968055 , είτε μέσω messenger, να ξέρετε ότι μπορείτε να παραβρεθείτε (από τις 11/3/21) σε πρόβες, χωρίς καμιά άλλη διατύπωση ή επικοινωνία.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ.

                   ΠΑΙΔΙΚΗ – ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ΠΑΙΔΙΚΗΣ – ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ,  λειτουργούν δύο νέα τμήματα για παιδιά από 5 έως 12 χρονών. (Κάθε παιδί επιλέγει ένα από τα παραπάνω δύο τμήματα για τη συμμετοχή του.) Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθούν και οι γονείς. Δεν ισχύουν δίδακτρα.

Α! Τμήμα: Κάθε Σάββατο, ώρα 12.00μμ – 12.35μμ.

Β! Τμήμα: Επίσης κάθε Σάββατο, ώρα 6.15μμ – 6.50μμ.

Τα μαθήματα πρόβες, γίνονται στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο. Στην ΠΑΙΔΙΚΗ -ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ που το 2022 συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το καλό, το ποιοτικό τραγούδι, με κύριους στόχους την καλλιέργεια της μουσικότητας τους και την ανάπτυξη της κοινωνικής και συναισθηματικής τους νοημοσύνης.

Διδάσκει ο μουσικοπαιδαγωγός κ. Γιώργος Σακελλαρίδης. Τρόποι επικοινωνίας μαζί του για πληροφορίες και συμμετοχές: τηλεφωνικά, στο 697 6968055. Μέσω Face book στην ηλεκτρονική σελίδα, «Γιώργος Σακελλαρίδης Μουσική Παιδαγωγική.»

0 comments on “ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ-ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ … γιατί η ΧΟΡΩΔΙΑ είναι ΖΩΗ!»

Αφήστε μια απάντηση

WordPress PopUp Plugin