ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  23/2/2022

        Συμμετείχαν: Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος), Γιαλλουράκης Ερρίκος (Κάρπαθος), Αφθονίδου Μαρία, Μοσχή Μαίρη (Δωδεκανησιακή Μέλισσα), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Λουκάς Κύκκος (Καστελλόριζο), Υψηλάντη Διονυσία,  Οικονόμου Μαρία (Πάτμος), Πετρίδης Φίλιππος, Σαλαγιάννη Μαρία (Σύμη), Ασπροποταμίτης Γιάννης, Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη), Χατζόπουλος Χάρης (Σ.Α.Δ.Ν.), Παπαδόπουλος Νίκος (Πολιτιστ. Ομάδα «Αρχιπέλαγος»), Κωνσταντινίδης Νίκος, Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (15/2/21) μέχρι σήμερα:

15/2: Υποβλήθηκαν προτάσεις για τις «Ημέρες Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά, που θαγίνουν  στο διάστημα 27/5/2022 έως 5/6/2022.

19/2: Κοπή Βασιλόπιτας Ομοσπονδίας μας

21/2: : Συνάντηση προέδρου ΔΣ Ομοσπονδίας και προέδρου πανελλήνιου Συλλόγου Ναυπηγείων – Ταρσανάδων κ. Β. Βασιλειάδη με Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμο Κεδίκογλου και ΓΓ κα Χριστιάννα Καλογήρου

22/2: Στάλθηκε ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμο Πειραιά για την απόφαση της δραστικής μείωσης συντελεστή καταβολής δημοτικών τελών από τα Σωματεία μας

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

  • Έγινε αναλυτική αναφορά στο θέμα υποστελέχωσης του Κ.Υ. Πάτμου και αποφασίστηκε ομόφωνα η αποστολή επιστολής στη 2η Υ.Π.Ε., ζητώντας την άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.
  • Λόγω των αυξημένων αναγκών αίματος, από συμπατριώτες μας ασθενείς, υπενθυμίζεται σε κάθε υποψήφιο αιμοδότη, ο κωδικός της τράπεζας αίματος της Ομοσπονδίας μας 13863 καθώςκαι ‘ότι μπορούν να δίνουν αίμα σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

     Στα πλαίσια της δημιουργίας πλατφόρμας από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το ΠΑ.ΠΕΙ (κ. Ηλίας Τζιώρας), ήδη στείλαμε αρκετές Δωδεκανησιακές συνταγές, συνοδευόμενες από  μία μικρή ιστορία.  Εκκρεμεί η αποστολή συνταγών και από λοιπά νησιά καθώς και αναφορά στην ιστορία των Δωδεκανησίων.

Εορτασμός επετείου Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου

Βρίσκεται σε εξέλιξη η οργάνωση επετειακών εκδηλώσεων:

  • Σάββατο 5/3: Διαδικτυακή εκδήλωση σε συνεργασία με Ομοσπονδίες Δωδεκανησίων Αμερικής και Καναδά.   
  • Δευτέρα 7/3: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη από μικρή αντιπροσωπεία Δωδεκανησίων, με την παρουσία μελών της προεδρικής φρουράς με την στολή του βρακοφόρου του Αιγαίου
  • Σάββατο 12/3: Πολιτιστική εκδήλωση στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο

 Αθήνας (ΕΒΕΑ)

  • Κυριακή 13/3: Δοξολογία στην Ι. Μητρόπολη Αθηνών και κατάθεση στεφάνων

 στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη

          Εκκρεμεί η οργάνωση διαδικτυακής εκδήλωσης σε συνεργασία με Ομοσπονδία Δωδεκανησίων Αυστραλίας.

          Όλα τα οργανωτικά θέματα θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, την Τρίτη 1/3 και ώρα 6.30μμ στη Δωδεκανησιακή μας Εστία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π.

     Ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, στο πλαίσιο της  συνεργασίας με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», διοργανώνει δράση  που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 1 έως 18 ετών. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει βιβλία το Σάββατο 26/2 (ώρες 10:00 με 14:00) στο Γραφείο Εθελοντισμού (ισόγειο – Δημαρχείο Πειραιά). Τα βιβλία θα δοθούν στα ωφελούμενα παιδιά της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και τους μαθητές του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη».

   Η Ομοσπονδία μας θα συμμετέχει σε αυτή την δράση προσφέροντας βιβλία και καλεί και όσα Σωματεία επιθυμούν να πράξουν το ίδιο

Δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη

  • Δρομολόγηση ενεργειών αξιοποίησης φωτογραφικού αρχείου οικογένειας Πάχου
  • Υποβολή πρότασης για μελέτη ιστορίας προσφύγων Δωδεκανησίων από Μικρά Ασία σε πρόγραμμα του ΥΠ.ΠΟ.
  • Σύσταση τριτοβάθμιου νομικού προσώπου για διεκδίκηση πόρων από ΕΕ με συμμετοχή και της Ομοσπονδίας μας
  • Υποβολή επιστολής διαμαρτυρίας για προβλήματα από νέα ανάρτηση Δασικών Χαρτών

0 comments on “ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Best Wordpress Popup Plugin