Έτσι θα καταλάβετε αν παρακολουθούν το κινητό σας τηλέφωνο


Αυτός είναι ο τρόπος για να καταλάβετε αν παρακολουθούν το κινητό σας τηλέφωνο. Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να προστατευτείτε.

Αυτός είναι ο τρόπος για να καταλάβετε αν παρακολουθούν το κινητό σας τηλέφωνο. Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να προστατευτείτε.

Το κινητό τηλέφωνο αποτελεί πλέον στις ζωές των ανθρώπων μια απαραίτητη ανάγκη για την επικοινωνία τους, μέσω αυτού πραγματοποιούνται σχεδόν τα πάντα, όπως παράδειγμα οι τραπεζικές συναλλαγές.

Μπορείτε όμως να νιώθετε ασφάλεια αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα; Η απάντηση είναι πως μάλλον όχι, καθώς υπάρχει ο τεράστιος κίνδυνος να παρακολουθούν το κινητό τηλέφωνο σας. Υπάρχει όμως η λύση για να το καταλάβετε και να το αντιμετωπίσετε.

Δυστυχώς μπορούν να παρακολουθήσουν το κινητό μας τηλέφωνο, εισάγοντας σε αυτό ένα σχετικό κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης. Αυτό μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους. Αρχικά αυτό μπορεί να συμβεί μέσω κάποιου sms, το οποίο έχει αποσταλεί στο κινητό μας και περιέχει κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης σε κωδικοποιημένη μορφή. Για αυτό είναι φρόνιμο να διαγράφουμε απευθείας μηνύματα από πενταψήφιους κωδικούς ή αριθμούς του εξωτερικού που δεν γνωρίζουμε και να μην τα ανοίγουμε μιας και είναι πολύ πιθανό να την πατήσουμε.

Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο μπορεί να εισαχθεί λογισμικό παρακολούθησης στο κινητό μας είναι μέσω Bluetooth. Μέσω Bluetooth μπορεί να σε παρακολουθήσει κάποιο οικείο σου πρόσωπο, το οποίο θα βρεθεί στον ίδιο ή πολύ κοντινό χώρο με σένα και θα κάνει μετάδοση του κακόβουλου λογισμικού, το οποίο μπορεί να είναι και προεγκατεστημένη εφαρμογή.

Μόλις γίνει η εγκατάσταση του λογισμικού παρακολούθησης στο κινητό σου, τότε ξεκινά η καταγραφή κάθε σου δραστηριότητας. Το άτομο, το οποίο έχει πρόσβαση στο κινητό σου μπορεί να προχωρήσει σε υποκλοπή των κλήσεων, των μηνυμάτων SMS, των MMS, των e-mail και όλων των αρχείων που ανταλλάσσεις. Εκτός αυτού, μπορεί ακόμη να εντοπίσει κι έπειτα να ενεργοποιήσει την υπηρεσία γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) και επομένως να γνωρίζει που βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή.

Κάθε κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης, το οποίο φύτεψε κάποιος στο κινητό σου, λειτουργεί στην ουσία σαν μια οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που καταναλώνει πόρους από αυτό. Έτσι λοιπόν θα καταναλώνεις περισσότερα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και περισσότερη μπαταρία ενώ θα υπάρχει και μεγαλύτερο φορτίο στον επεξεργαστή του κινητού.

Όλα τα παραπάνω είναι ενδείξεις ότι κάτι μάλλον πηγαίνει στραβά, κι ίσως χρειαστεί να δράσεις άμεσα.

Αρχικά ελέγχεις όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο κινητό σου. Οι εφαρμογές που δεν έχουν εγκατασταθεί από σένα, είναι ύποπτες. Καλό είναι να τσεκάρεις με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, τις άγνωστες εγκατεστημένες εφαρμογές στο κινητό σου μέχρι να καταλάβεις ποια είναι αυτή που ίσως σε κατασκοπεύει. Μπορείς να την απεγκαταστήσεις κι έπειτα να τη διαγράψεις τελείως. Αν θες να είσαι βέβαιος ωστόσο ότι δεν θα έχεις τον Μεγάλο Αδερφό εγκατεστημένο στο κινητό σου, προχώρησε στην επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής.

Τρεις κατηγορίες εφαρμογών που πρέπει να αποφεύγετε

Εφαρμογές για τον καιρό: Ενώ είναι πολύ δημοφιλείς, έχουν βρεθεί αρκετές τέτοιες εφαρμογές με ιούς. Είναι πιο ασφαλές να κοιτάτε τον καιρό μέσα από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Βελτιστοποιητές: Τέτοια προγράμματα καθαρίζουν την cache και σβήνουν προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, τα περισσότερα κινητά έχουν ήδη αυτή την λειτουργία και έτσι αυτές οι εφαρμογές είναι άχρηστες. Το μόνο που θα κάνουν είναι να τελειώνουν την μπαταρία σας πιο γρήγορα.

Ενσωματωμένα προγράμματα περιήγησης: Συνήθως είναι αργά αυτά τα προγράμματα και αντίθετα με τον Google Chrome, δεν έχουν προστασία δεδομένων και μειώνουν την απόδοση του συστήματος.

0 comments on “Έτσι θα καταλάβετε αν παρακολουθούν το κινητό σας τηλέφωνο

Αφήστε μια απάντηση

WordPress PopUp Plugin